دسته بندی: مقالات
تشخیص و اهمیت محصول کشاورزی باکیفیت
نویسنده | مترجم:
موسوی - مدیریت فروش
تاریخ انتشار:
7 شهریور, 1401
گندم: بوته ضعیف و وزن هزار دانه کم | کلزا: دانههای ریز و ضعیف |
ذرت: دانههای ریز، ضعیف و ساقهٔ کچل | سیبزمینی: اندازههای مختلف در غدهها، زرد نبودن بافت غدهها، غدهها دارای حفرههای زیاد |
پیاز: بدشکل بودن غده، ضعیف بودن ریشه و ساقه | گوجهفرنگی: وجود لکه یا سوختگی در قسمتهایی مثل گلگاه میوه |
چغندرقند: یکسان نبودن شکل غدهها، وجود حفرههای متعدد | سیب و سایر میوهها: خوش فرم و شفاف نبودن میوهها، بدشکلی |
پرتقال: ریز و بدرنگی و کدر بودن میوه | مغزها مثل پسته و بادام: ریز و پوک بودن |
انگور: ضعیف بودن خوشه، چروکیدگی میوه | زرشک: ریز و ضعیف بودن میوه و بوته |
علائمی که در جدول فوق ذکر شده است همگی نشانههای کمبود عناصر غذایی و عارضههای ناشی از آن هست که در هر محصول به نحوی بروز میکند و عملکرد کشاورز را در واحد سطح کاهش میدهد.
رنگ رخساره معمولاً از سر درون خبر میدهد. وضعیت ظاهری و فیزیکی محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) یکی از شاخصههای خوب برای سنجیدن شرایط کیفی محصول است.
بدین نحو که تغذیه نامطلوب و شرایط محیطی نامناسب، در شکل ظاهری محصول و بوته خودش را نشان داده و حتی آسیبپذیری در مقابل عوامل بیماریزا را افزایش میدهد.
این علائم در هر محصول به نحوی بروز نموده و همهجا یکسان نیست.
رعایت اصول مصرف بهینه کودها طبق نیاز گیاهان با کمک آنالیز خاک و برگ از راهکارهای حل و یا پیشگیری از این عوارض است. با مصرف محصولات غنی شده از عناصر مفید علاوه بر ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، کیفیت محصولات دامی و سلامت و شادابی انسان نیز افزایش پیدا میکند.
امروزه مردم درمورد کیفیت محصولات کشاورزی آگاهی بیشتری نسبت به گذشته پیدا کردهاند و ترجیح میدهند غذای سالمتری استفاده کنند تا در این جهان مدرن و پراسترس از حداکثر سلامت جسمی و روحی برخوردار شوند.
همین موضوع اهمیت تولید محصولات سالم و گواهی شده را در نهادهای مربوطه بیشتر کرده است و برای تولید چنین محصولاتی اقدامات و حمایتهای خوبی در نظر گرفته شده است. با فراهمآوردن بازاری برای جذب و فروش محصولات باکیفیت، شاهد افزایش کیفیت غذای مصرفی مردم جامعه خواهیم بود.